גבולות או הקלות

תארו לכם מדינה ללא חוקים וגבולות לאזרחים, דמיינו ארגון שבו אין כללים לעובדים, נראה שכולנו מבינים שאם כך יהיה, הדרך לכאוס ובלגן תהיה סלולה…
אחד האתגרים הגדולים בגידול ילדים הוא נושא הצבת הגבולות, לא פעם יש נטייה של הורים לחמול על ילדיהם, הורים רבים חוששים להציב גבולות לילד מחשש שיגרמו לילד תסכול ומפתחים רגשות אשמה כשהוא מגיב בכעס או תסכול. הורים, זה בסדר, ילד זקוק לדמות הסמכותית שלכם, אחרי הכל אתם המבוגרים האחראים שאמורים לקבל החלטות עבור ילדכם, ילד שיתנהל בתוך גבולות יגדל בתחושת בטחון, ירגיש שהוא מוגן ויגיע מוכן יותר לחייו הבוגרים.

כבדו את הילד
בתחילת תהליך הצבת הגבולות קיים סיכוי שהילד יתנגד או יכעס על החלטה חדשה, או על מגבלה שלא מוצאת חן בעיניו. ספקו לו הסבר מדוע החלטתם כך ומדוע אתם מבקשים להתנהג אחרת, כשהילדים יקבלו הסבר, קיים סיכוי משמעותי שישתפו פעולה.
רצוי שהפניה לילד תעשה בטון אסרטיבי אך לא בתוקפנות, אמרו זאת בקול מתכוון אך בכבוד ראוי. כבדו את ילדכם, תזדהו עם רגשותיו "נכון שכיף לך ותרצה להמשיך במשחק אך הגיעה השעה להתקלח, תוכל להמשיך אחרי המקלחת".

עקביות
חשוב להיות עקביים וברורים בהגדרת הגבולות, לפני שאתם מחלקים לילדים הערות כלליות, קחו לכם זמן למחשבה משותפת עם בן/בת הזוג וגבשו דעה על מהם הדברים החשובים שעליהם תרצו להקפיד וגבשו עמדה אחידה, כך תמנעו ממסרים סותרים שיבלבלו את הילד.
גמישות
ישנם מצבים שבהם תרצו לגלות גמישות כמו לדחות את שעת השינה הערב בשעה כי הילד בחופשה או שסבתא וסבא הגיעו לביקור… עשו זאת בתאום בניכם והקפידו על המועד החדש שקבעתם.
לחזק לחזק…
הילד משתף פעולה? מעולה! זה בדיוק הזמן לחזק אותו, להחמיא לו על כך, מה שיגרום לו להבין שרואים אותו והוא ישמח להמשיך לשתף פעולה.

לסיכום, ככל שהילד ילמד להסתגל לגבולות בבית, כך יהיה לו קל להסתגל למסגרות מחוץ לבית כמו בגן, בבית הספר, ובחיים הבוגרים גם בצבא ובמקום העבודה. הצבת גבולות מבטא מסר של אכפתיות לילד.
היו עקביים וסבלניים, בסוף זה ישתלם.